راههای مقابله با کرم خراط شامل استفاده از تله های چسبناک، استفاده از دشمنان طبیعی و استفاده از سموم شیمیایی مناسب و اثرگذار می باشد.
کرم خراط یک پروانه چوب خوار است که از آفات درخت گردو، سیب، گلابی و گیلاس می باشد. این کرم به نام های دیگری مثل پروانه فری، پروانه کرم خراط و شب پره پلنگی معروف می باشد. عمده فعالیت این آفت در نواحی گرم و معتدل می باشد.
سیکل زندگی کرم خراط
قبل از بررسی راههای مقابله با کرم خراط به سیکل زندگی این کرم می پردازیم.
تخم گذاری: زندگی این کرم با تخم گذاری از سوی پروانه های بالغ شروع می شوند. تخمگذاری معمولاً روی سطح چوب صورت می گیرد. تخم ها به صورت گروه های کوچکی می باشند که در تراکم بالا در یک قسمت واقع می شوند.
لارو: مرحله دوم زندگی این آفت، لارو می باشد. لارو به چوب درختان حمله ور می شود و داخل چوب، سوراخ هایی را بوجود می آورد. ممکن است کرم خراط تا چند سال در مرحله لارو وجود داشته باشد.
پوپه: سومین مرحله زندگی کرم، مرحله پوپه است که پوپه ها به عمق چوب نفوذ نموده و داخل سوراخ ها باقی می مانند.
بالغ: و در چهارمین مرحله، پوپه به پروانه بالغ تبدیل می شود و پروانه از چوب بیرون می آید. پروانه ها جفت گیری نموده و تخم گذاری جدیدی انجام می دهند.
خسارت ناشی از آفت کرم خراط
با استفاده از راههای مقابله با کرم خراط می توان از خسارت ها جلوگیری کرد. خسارتی که این آفت به گیاهان وارد می کند، بسیار زیاد می باشد. خسارت این آفت در مرحله لارو شکل می گیرد. زیرا در این مرحله، لارو از چوب و شاخه های درختان و مغز آنها تغذیه می کند و سبب می شود که درخت با مشکل پوکی مواجه شود. شاخه های پوک نمی توانند وزن میوه ها را تحمل کنند و می شکنند.
کرم خراط ممکن است در زمان بالا رفتن افراد از درخت برای چیدن میوه ها، مشکلاتی را بوجود بیاورد. عوامل افزایش میزان خسارت توسط این آفت شامل موارد زیر است:
- ضعف عمومی درخت به سبب تغذیه نامناسب
- تغییرات آب و هوایی و نبود زمستان بسیار سرد
- فقدان دشمنان طبیعی در محل
- بی توجهی به وضعیت بهداشت باغ
- هرس نامناسب درختان و شاخه های اضافی
بررسی راههای مقابله با کرم خراط
هر یک از روش های زیر برای مقابله با این آفت مؤثر می باشند:
استفاده از سموم شیمیایی: حشره کش ها به خوبی با این آفت مقابله می کنند. از آنجاییکه عمده فعالیت این آفت در فصول پاییز و بهار است، بهتر است سمپاشی در این فصول صورت بگیرد.
تخریب گله ها: با دیدن نشانه های حمله کرم خراط به درخت، باید گله ها و لاروهای آن در درخت را از بین برد.
استفاده از تله های چسبناک: تله های چسبناک در کنار دیگر روش ها به کنترل آفت کمک می کنند. تله ها بهتر است در پاییز نصب شوند تا مانع از آسیب دیدگی درخت ها شود.
استفاده از دشمنان طبیعی: یکی دیگر از راههای مقابله با کرم خراط ، استفاده از دشمنان طبیعی شامل پروانه های طبیعی و پارازیتوئیدها می باشد که در کنترل آفت بسیار مؤثر هستند.
پیشگیری از انتقال از درخت به درخت دیگر: با ضدعفونی تجهیزات و ابزارهای کشاورزی و دیگر اقدامات لازم باید مانع از انتقال آفات از درختی به درخت دیگر شد.
بازدید و نظارت مداوم: باغداران باید به صورت مداوم از درختان خود بازرسی کنند و چنانچه شاهد نشانه های آفت بودند، سریعاً اقدامات لازم را انجام دهند.
تمیز نگهداشتن محیط: یکی دیگر از راههای مقابله با کرم خراط ، تمیز نگه داشتن محیط می باشد که بیشتر به عنوان روش پیشگیری از هجوم آفات به کار می رود.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید یا به سایت سپند شیمی تیوان مراجعه نمایید.
:: برچسبها:
سموم دفع آفات نباتی ,
سموم بهداشت خانگی ,
کودهای شیمیایی ,
سموم دامپزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0